28.02.2021

Kızlık Zarı Muayenesi ve Bekaret Raporu: Nasıl Yapılır?




Dr. Öğr. Üyesi Ayşe KONAÇ
Kızlık Zarı Muayenesi ve Bekaret Raporu: Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı muayenesi, kadınlar için genellikle endişe verici bir süreç gibi görünse de aslında normal jinekolojik muayenelerden farksızdır. Hasta, jinekolojik muayene masasına alınır ve küçük dudaklar olarak da bilinen labium minus aralanarak kızlık zarı incelenir. Hekim, kaymayı önlemek için gerektiğinde gazlı bez kullanarak küçük dudakları tutabilir. Böylece kızlık zarı daha net bir şekilde görülebilir.

Bazı durumlarda, kızlık zarı daha iç kısımda olabilir. Bu durumda, hasta hafifçe ıkındırılarak kızlık zarının daha belirgin hale gelmesi sağlanır. Tüm bu işlemler sırasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissedilmez.

Kızlık zarı muayenesi genellikle kadın doğum uzmanları veya adli tıp uzmanları tarafından yapılır. Ancak rapor verme veya muayene sonucunu yazıya dökme işlemi yalnızca adli tıp uzmanı tarafından ve savcılıktan alınan belge ile gerçekleştirilir.

Kadın doğum uzmanı, muayene olan kişiye ve varsa yanındakilere durumu sözlü olarak bildirebilir, ancak bu, muayene olana ait rızaya dayanmalıdır. Verilen rapor, verildiği an için geçerlidir ve muayene sonrasında kişi ilişkiye girebilir ve bekaretini kaybedebilir.

Kızlık zarı muayenesi raporu, verildiği zamandan sonrası için geçerli değildir. Bu nedenle, raporun tarihiyle ilişkili olarak değerlendirilmelidir.

Detaylı Bilgi İçin:

Sitemizi Ziyaret Edin: 
www.drayse.com

İletişim Bilgileri:
TELEFON: ☎ 0212 660 88 46
MOBİL TELEFONU: ☎ 0533 136 39 80 ☎ 0538 274 14 13